Ambassadeurs

 

undefined 

 

Scholder an Scholder heeft een enthousiast team van ambassadeurs. Zij zetten zich vol overgave in om met hun expertise en bekendheid Scholder an Scholder zoveel mogelijk te laten leven en onder de aandacht te brengen.


"Voetbal als bindmiddel van de maatschappij"

"Op dit moment ben ik werkzaam bij NOC*NSF als adviseur sportparticipatie en programmamanager van de Academie voor Sportkader. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van DZC’68. 

 

Vanuit mijn werk bij NOC*NSF zal ik clubs proberen te overtuigen dat het goed is om naast voetbal als doel ook voetbal als middel in te zetten. Kortom, door je als club wat meer “open te stellen” voor je directe omgeving zul je meer mensen aan je kunnen binden, wordt de betrokkenheid  groter en daardoor ook je bestaansrecht."

undefined

Jan Minkhorst

programmamanager NOC*NSF


 

undefined

Ilse Saris

Wethouder Winterswijk

"Samen staan we sterker!"

Scholder an Scholder is echt een uniek project in Nederland. Omdat ik graag de verbindende factor wil zijn die de ideeën en ambities van Scholder an Scholder uitdraagt, ga ik met veel enthousiasme als ambassadeur aan de slag in de Achterhoek.

 

In mijn rol als wethouder ga ik verenigingen en lokale partners bij elkaar brengen om op die manier mijn steentje bij te dragen aan het project. Vitale verenigingen zijn van groot belang voor een leefbare gemeenschap. Door samen te werken kunnen we over en weer gebruik maken van elkaars kennis en netwerken."

 


 

"D'ran of geen vretten!" 

"Als ambassadeur van Scholder an Scholder en Achterhoeker wil ik laten zien dat de Achterhoek een regio is die zelfstandig de broek op kan houden. Met een actief verenigingsleven, mooie natuur, een goed arbeidsethos, werkgelegenheid, een mooie cultuur en mensen die elkaar helpen. 

 

Hoe ik dit wil bereiken? Door een universiteit in de Achterhoek en een musuem in Hummelo te beginnen, proberen slimme en ambitieuze jongelui na het studeren weer terug te laten komen in de Achterhoek, kinderen gezonder te laten leven door meer te bewegen en vroeg te leren over gezond voedsel, een uurtje Achterhoeks per maand op alle basisscholen."

undefined

Gijs Jolink

Feestfabriek Alles komt Goed b.v.


 

undefined

Anne Kremers

Directeur Villa Mondriaan

"Groter worden door samenwerken!"

"Uit eigen ervaring weet ik dat het heel interessant kan zijn om samen te werken met organisaties en verenigingen buiten je eigen sector. Door het gesprek aan te gaan met andere partijen leer je op een andere manier kijken naar je eigen organisatie. Je kunt kennis delen en veel van elkaar leren.

 

Ik wil bekijken waar cultuur en sport elkaar kunnen versterken. Daarnaast ben ik van mening dat jonge mensen met hun frisse blik heel waardevol kunnen zijn in het bestuur van verenigingen. Graag zou ik jongeren willen stimuleren het voortouw te nemen als het gaat over vernieuwing binnen verenigingen."

 

 


 

 "Met sport halen we het beste uit de Achterhoek!"

"Mijn naam is Jan Markink en ik ben gedeputeerde van de mooie provincie Gelderland. Ik zit inmiddels al bijna 25 jaar in de politiek. Als gedeputeerde van onder andere Gelderland Sport! zie ik van dichtbij wat sport kan betekenen voor mensen. Zeker in gebieden waar mensen wegtrekken, waar minder jongeren blijven wonen, kan sport een sociale functie vervullen. Voetbal, vitaliteit en verbinden passen helemaal bij de doelen die de provincie heeft en daarom zet ik me hier graag voor in. 

 

Vanuit de provincie willen we meer mensen aan het bewegen en sporten hebben. Alle leeftijden en alle doelgroepen, met en zonder een beperking. Ik wil bereiken met mijn ambassadeurschap dat ik sporten, bewegen en de effecten daarvan op verschillende plekken op de agenda kan zetten en verbindingen kan leggen tussen verschillende regio’s, sporten en doelgroepen."

 

 

undefined

Jan Markink

Gedeputeerde Gelderland


 

 

 

undefined

Guus Hiddink

Oud-bondscoach KNVB

Oud-speler De Graafschap

"Succes bereik je alleen met een gestructureerde aanpak!"

"Als geboren en getogen Achterhoeker vind ik het belangrijk om mee te denken over de toekomst van de sport in de Achterhoek in het algemeen, en het voetbal in het bijzonder. Het is van belang om nú goed na te denken over de toekomst, vanwege de opkomst van een nieuwe generatie en de krimp in de Achterhoek.

 

Momenteel ben ik bondscoach van het Nederlands elftal. In de Achterhoek voetbalde ik bij SC Varsseveld en De Graafschap. Mijn droom is om met het Nederlands elftal een prachtig EK te spelen in Frankrijk in 2016! En succes.. dat bereik je alleen met een gestructureerde aanpak. Dat geldt voor het Nederlands elftal, maar ook voor alle sportverenigingen in de Achterhoek."

 


 

"Niet mopperen, maar aanpakken: Scholder an Scholder!"

"Als ambassadeur wil ik mensen bij elkaar brengen en onverwachte combinaties tot stand brengen. Sportverenigingen kunnen veel betekenen voor de zorg, een onderwerp dat mij aan het hart ligt. Het is goed voor je gezondheid. Dagbesteding voor mensen met een beperking kan heel goed bij sportverenigingen. Voor sportverenigingen die te maken krijgen met dalende ledenaantallen vanwege de krimp kunnen deze nieuwe combinaties veel nieuwe mogelijkheden betekenen. 

 

Ik vind het belangrijk dat mensen zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Mijn motto is 'eruit halen wat erin zit'. Dat gaat bij sommige mensen vanzelf. Anderen hebben daar een zetje bij nodig. Ik vind het mooi om daarbij te helpen. Als Burgemeester van de Gemeente Oude-IJsselstreek, maar ook in m'n dagelijkse leven."

 

 

 

undefined

Otwin van Dijk

Burgemeester Oude-IJsselstreek


 

undefined

Pascal Kamperman

Projectleider

 

 

 

Succes bereik je alleen met een gestructureerde aanpak