Nieuws

 

Blijf op de hoogte van actueel nieuws rondom Scholder an Scholder. Heeft jouw vereniging een interessante bijeenkomst op de agenda staan? Of is er onlangs een mooie samenwerking tot stand gekomen? Wij melden dit graag op deze pagina. 

Kom d'r bi-j: trots op de Achterhoek!

 

Op vrijdagavond 4 november organiseerden wij een bijeenkomst voor genodigden in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. De bijeenkomst “Kom d’r bi-j”, met als thema ‘een bijdrage leveren vanuit het verenigingsleven aan leefbaarheid in kleine kernen en wijken’, is een ontmoeting tussen de overheid en het verenigingsleven. De organisatiekracht van de Achterhoek staat hierbij centraal. De avond stond in het teken van prachtige verhalen van vertegenwoordigers van verenigingen, ambassadeurs en gemeenten. We zijn trots op het verenigingsleven in de Achterhoek!

 

Bijeenkomst “Kom d’r bi-j” door Scholder an Scholder

 

Op vrijdagavond 4 november organiseren wij een bijeenkomst voor genodigden in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. De bijeenkomst “Kom d’r bi-j”, met als thema ‘een bijdrage leveren vanuit het verenigingsleven aan leefbaarheid in kleine kernen en wijken’, is een ontmoeting tussen de overheid en het verenigingsleven. De organisatiekracht van de Achterhoek staat hierbij centraal.

 

Doorstart Scholder an Scholder ligt voor de hand

 

Scholder an Scholder, het project waarbij Achterhoekse sportclubs krimpproof worden gemaakt, houdt op te bestaan. Maar een doorstart lijkt waarschijnlijk.

 

2e regionale ‘Open Club’ sessie

 

Na de eerste regionale open club sessie in Doetinchem werd de tweede bijeenkomst georganiseerd in Rietmolen op de prachtige accommodatie van v.v. Rietmolen. Karlijn van Beest en Petra Schipper namen de leiding over deze interactieve avond.

 

Hoe open is jouw vereniging?

 

Op 16 november 2015 vond de 1ste regionale bijeenkomst ‘Open Club’ plaats bij W.S.V de Ank te Doetinchem. Onder leiding van Danny Meuken werden de aanwezige verenigingen verwelkomd en werd het een interactieve avond.

 

Bijeenkomst 'Kloppend Hart' gemeente Bronckhorst geslaagd!

 

Afgelopen 9 november vond een bijeenkomst plaats in het kader van 'Kloppend Hart'. In de multi-functionele accommodatie 't Hessenhuus te Drempt, nam Jan Minkhorst de verenigingen uit de gemeente Bronckhorst mee in zijn verhaal.

 

Gesprekken cultuur & sport geslaagd!

 

In de afgelopen maanden hebben er een drietal ‘Dorpsgesprekken’ plaatsgevonden in Varsselder- Veldhunten, Winterswijk en Zeddam. Tijdens deze bijeenkomsten is er gekeken naar de rol van de verenigingen buiten het veld. Onder leiding van Marian ter Haar (NISB), Elma van Dongen (Spectrum ELAN) en Scholder an Scholder waren deze bijeenkomsten zeer succesvol!

 

Sporten, daar ben je nooit te oud voor!

 

Er ontstaan steeds meer sporten op maat en zo ook binnen de sport voetbal. Speciaal voor de 60+’er is er nu Walking Football! De naam zegt het al, voetballen op gepaste wijze.

 

RKZVC - Team Vluchtelingen

 

Het is niemand ontgaan dat het nieuws van de laatste tijd gaat over de vele vluchtelingen die vanuit Syrië richting de EU vertrekken. Ook Nederland krijgt te maken met de groepen vluchtelingen en zelfs onze regio De Achterhoek. In het weekend van 25 september verbleven 81 vluchtelingen in het Sourcy Center in Zieuwent. RKZVC nam het initiatief om de pijn van deze vluchtelingen iets te verzachten.

 

Seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maak er een punt van.

 

Afgelopen 8 juni vond bij v.v. Terborg de bijeenkomst ‘Maak er een punt van.’ plaats. De bijeenkomst stond onder leiding van Maarten Borneman, vertrouwenspersoon bij NOC*NSF, en Pascal Kamperman, VCP’er (VertrouwensContactPersoon) bij de KNVB.

 

Veel belangstelling voor bijeenkomst Vitaal op Weg bij SDOUC

 

Op woensdagmiddag 17 juni vond er bij voetbalvereniging SDOUC in Ulft een bijeenkomst ‘Vitaal op weg’ plaats. Op deze middag kwamen verschillende sprekers aan het woord om te vertellen over hun project met daarin de grote maatschappelijke rol van sport centraal. De sportaccommodatie moet de kern van het dorp gaan worden.

 

Succesvolle bijeenkomst 'Kloppend Hart' in Aalten

 

Afgelopen 9 juni vond er wederom een bijeenkomst in het kader van ‘Kloppend Hart’ plaats. Ditmaal was atletiekvereniging AVA’70 in Aalten het podium voor deze inspirerende bijeenkomst. Onder leiding van Jan Minkhorst werden Aaltense sportclubs meegenomen in het verhaal van ‘Kloppend Hart’.

 

Ilse Saris: 'Scholder an Scholder is een uniek project in Nederland!'

 

‘Scholder an Scholder is een uniek project in Nederland! Ik wil een verbindende factor zijn in de ideeën en ambities die Scholder an Scholder uitdraagt. Daarom ben ik met veel enthousiasme als ambassadeur aan de slag ben gegaan.’, verklaart een enthousiaste Ilse Saris haar keuze om zich aan Scholder an Scholder te verbinden.

 

EGVV Gelselaar kijkt vooruit

 

Het is feest in Gelselaar, want de plaatselijke voetbalvereniging EGVV bestaat zeventig jaar! Ondanks deze fantastische mijlpaal, wordt er af en toe wel gepiekerd over de toekomst van de kleine club. Zoals bij veel Achterhoekse verenigingen, is het ook voor EGVV lastig om nieuwe jonge leden te werven.

 

Guus Hiddink feliciteert alle Achterhoekers en De Graafschap!

 

Als ambassadeur van Scholder an Scholder en rasechte Achterhoeker laat Guus Hiddink een persoonlijke videoboodschap achter voor alle Graafschappers!

 

Bijeenkomst Kloppend Hart Berkelland een succes!

 

Op maandagavond 19 mei vond er een bijeenkomst ‘Kloppend Hart’ plaats bij FC Eibergen voor sportclubs uit de gemeente Berkelland. Onder leiding van Jan Minkhorst, medewerker bij het NOC*NSF én ambassadeur van Scholder an Scholder, gingen ruim elf clubs met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om het hart van de sportclub sneller te laten kloppen.

 

Inspiratiebijeenkomst 'Kloppend Hart' in Aalten

 

Na de succesvolle bijeenkomst van ‘Kloppend hart’ in Berkelland, organiseert Scholder an Scholder op dinsdagavond 9 juni in Aalten opnieuw een bijeenkomst ‘Kloppend hart’. Op deze avond zullen ook diverse sportbestuurders uit de gemeente Aalten op weg geholpen worden om keuzes te maken die passen bij de ambitie en positie van hun sportvereniging. Er wordt getracht inzicht te verwerven in de lokale positie van de sportvereniging. Vervolgens wordt in kaart gebracht welke kansen er daadwerkelijk voor de sportvereniging liggen om het bestaansrecht te versterken. Kortom, hoe krijgt men het hart van de sportvereniging aan het kloppen?

 

Bijeenkomst Vrouwenvoetbal 25+ een succes

 

Op maandagavond 11 mei jl. vond bij Sportclub Neede de bijeenkomst ‘Vrouwenvoetbal 25+’ plaats. Voor dit initiatief kwamen verschillende Achterhoekse voetbalclubs bijeen om met elkaar in gesprek te gaan over de oprichting van een aparte competitie voor deze groep voetbalsters. Het enthousiasme bij de deelnemende clubs bleek dusdanig groot, dat er al snel een uitstekend plan op tafel lag om deze competitie te realiseren.

 

Dinsdag 19 mei: themabijeenkomst 'Kloppend hart'

 

Op dinsdagavond 19 mei organiseert sportfederatie Berkelland samen met Scholder an Scholder bij FC Eibergen een bijeenkomst ‘kloppend hart’ voor sportclubs uit Berkelland. Op deze avond worden sportbestuurders op weg geholpen om keuzes te maken die passen bij de ambitie en positie van de sportvereniging.

 

Jan Markink: "Met sport halen we het beste uit de Achterhoek!"

 

‘Ervoor zorgen dat ik sporten, bewegen en de effecten daarvan op verschillende plekken op de agenda kan zetten’, onderbouwt Jan Markink zijn besluit om ambassadeur van Scholder an Scholder te worden. ‘Voetbal, vitaliteit en verbinden passen helemaal bij de doelen die de provincie Gelderland heeft.’

 

Nieuwe multifunctionele accommodatie Sportpark Zuid Aalten

 

Het huidige Sportpark Zuid in Aalten zal worden omgetoverd tot een multifunctionele accommodatie, waar verschillende sportclubs gebruik van zullen gaan maken. Deze grote verandering zal gaan plaatsvinden in twee fases. In de eerste fase zullen dit jaar nog drie beachvolleybalvelden worden aangelegd. Voor fase twee, de aanleg van een schaats- en wielerbaan, wordt eerst de praktische en financiële haalbaarheid van dit plan onderzocht.

 

'Scholder an Scholder' tijdens de Bekerfinale!

 

Aanstaande zondag 3 mei supporten onze ambassadeurs de spelers van PEC Zwolle en FC Groningen tijdens de Bekerfinale in de Kuip. ‘Slim verbinden’ noemen wij dat: even de koppen bij elkaar en tegelijkertijd genieten van een mooie wedstrijd.

 

Inspiratiebijeenkomst 'Kloppend hart' in Berkelland

 

Op dinsdagavond 19 mei organiseert sportfederatie Berkelland samen met Scholder an Scholder bij FC Eibergen een bijeenkomst ‘kloppend hart’ voor sportclubs uit Berkelland. Op deze avond worden Berkellandse sportbestuurders op weg geholpen om keuzes te maken die passen bij de ambitie en positie van de sportvereniging. Er wordt geprobeerd inzicht te verwerven in de lokale positie van de sportvereniging. Daarna wordt in kaart gebracht welke kansen er voor de sportvereniging zijn om het bestaansrecht te versterken. Kortom, hoe krijgt men het hart van de sportvereniging aan het kloppen?

 

Anne Kremers: 'Samenwerken en verbinden, dat staat bij mij hoog in het vaandel!'

 

‘Kijken waar kansen liggen voor sportverenigingen om door samenwerking met culturele instellingen en andere verenigingen nog sterker en interessanter te worden’, dat is het doel van Anne Kremers als ambassadeur van Scholder an Scholder. Kremers is van mening dat je door samenwerking met partijen buiten je eigen sector op een andere manier naar je organisatie gaat kijken. Samenwerken en verbinden, dat staat bij Anne hoog in het vaandel.

 

Inspiratiebijeenkomst 'Talenten aan het (be)stuur' een succes!

 

Op 20 april vond in het kader van de Nationale Sportweek de inspirerende bijeenkomst ‘Talenten aan het (be)stuur’ plaats. Onder leiding van Suze Thomma, projectleider diversiteit bij de KNVB, gingen ruim dertig clubbestuurders uit de Achterhoek met elkaar in gesprek over diversiteit in het bestuur.

 

60+ voetbal scoort!

 

Ruim 17 jaar geleden begon De Tubanters ‘97 uit Enschede met het opzetten van 60+ voetbal bij de club. De groep begon met tien spelers en is inmiddels uitgegroeid tot achttien spelers. Vanwege de steeds groter wordende behoefte aan 60+ voetbal, zijn ook de Bon Boys uit Haaksbergen en v.v. Lochuizen uit Neede inmiddels gestart met het 60+ voetbal. Voetbal voor 60+’ers scoort!

 

Een prachtig initiatief bij DVC '26: H-voetbal

 

Ongeveer vijf jaar geleden startte DVC ’26 uit Didam een bijzonder project, het oprichten van een H-team. Dit H-team was speciaal bedoeld voor kinderen met autisme en/of ADHD, waarvoor voetballen in een regulier voetbalteam vaak door verschillende factoren te moeilijk en niet haalbaar bleek. Het H-team bij DVC’26 startte met vijf kinderen, inmiddels zijn er al 18 kinderen actief.

 

Nieuwe multifunctionele accommodatie bij VVG'25

 

Er komen bijzondere veranderingen aan voor voetbalvereniging VVG’25 uit Gaanderen. Op het huidige hoofdveld van de club zal een multifunctionele accommodatie worden gebouwd, waar zowel VVG’25 als twee basisscholen gebruik van zullen gaan maken. In het gebouw zullen onderwijs en sport dichterbij elkaar worden gebracht.

 

Exclusieve uitnodiging 'Talenten aan het (be)stuur'

 

In de week van Nationale Sportweek 2015 willen wij vanuit het project Scholder an Scholder aandacht besteden aan het thema diversiteit in bestuur. Als bestuurder actief zijn in de lokale sportomgeving wordt door velen als leuk en waardevol gezien. Dat geldt vast ook voor jou als verenigingsbestuurder.

 

"Samen Doetinchem" is voor iedereen!

 

In oktober 2014 is op sportpark Zuid in Doetinchem het prachtig project "Samen Doetinchem" van start gegaan. Twee keer per week komen hier zo’n 50 mensen bij elkaar om samen te sporten, te koken, te eten en aan allerlei andere activiteiten mee te doen. Het project is een inspirerend voorbeeld voor de samenleving: meedoen met welke achtergrond, leeftijd of beperking je ook hebt.

 

Geïnspireerd geraakt!

 

In de maand februari hebben ca. 90 deelnemers van ruim 40 clubs verschillende inspiratiebijeenkomsten van Scholder an Scholder bijgewoond. Door verschillende ervaringen met elkaar te delen, zijn er een aantal leuke acties voor in de toekomst samengesteld. Het uitgangspunt is: de voetballer/voetbalster staat altijd centraal. Dat is waar we het voor doen.

 

Gijs Jolink: "De Achterhoek kan zelf de broek op houden!"

 

'Een bijdrage leveren aan een leefbare Achterhoek’, dat beweegt Gijs Jolink ertoe om ambassadeur te zijn van Scholder an Scholder. Met een actief verenigingsleven, een mooie natuur en cultuur, een goed arbeidsethos en werkgelegenheid en mensen die elkaar helpen laat hij zien dat de Achterhoek een regio is die zelfstandig de broek op kan houden. In zijn ogen levert Scholder an Scholder hieraan een mooie bijdrage.

 

Scholder an Scholder op social media: aftrap met een superactie!

 

Met de start van onze berichtgeving via social media doen wij graag iets speciaals voor onze volgers. Onder alle paginalikes op Facebook maken wij op 21 maart 10 winnaars bekend van 2 kaarten voor NED-SPA in de Amsterdam Arena!

 

UITNODIGING: 125 minuten bijeenkomsten

 

KNVB-bondscoach en Scholder an Scholder ambassadeur Guus Hiddink zei het al tijdens de geslaagde Scholder an Scholder bijeenkomst op 3 oktober jl. in Lichtenvoorde: “Succes bereik je alleen met gestructureerde aanpak”. Met deze ambitie ondersteunt de KNVB de clubs in de Achterhoek ook in 2015 met verschillende activiteiten en informatiebijeenkomsten. In 2014 hebben 72 clubs in de Achterhoek zich uitgesproken over hun ambities, wensen en behoefte om ondersteund te worden. Dit heeft geleid tot de organisatie van vier ‘125 minuten bijeenkomsten’.

 

'Club buurthuis van de toekomst' - De Gelderlander

 

ULFT/DOETINCHEM - De eerste teams van SDOUC en DZC'68 staan dit seizoen (nog) niet op een plaats die leidt tot een feestje, maar op beleidsmatig gebied kunnen beide clubs al snel in de prijzen vallen. SDOUC maakt kans op de (landelijke) Meer dan Voetbal award voor het project Vitaal op weg, DCZ'68 is door dezelfde organisatie genomineerd in de categorie Amateurclub van het jaar.

 

De website van Scholder an Scholder is live!

 

De website van Scholder an Scholder is zojuist gelanceerd. Een website met een moderne vormgeving, gebruiksvriendelijke navigatie met een overzichtelijke weergave van alle activiteiten van Scholder an Scholder.

 

Start Nationale Sportweek 2015 in de Achterhoek

 

De start van de 12e Nationale Sportweek vindt volgend jaar plaats in de Achterhoek. NOC*NSF heeft de regio uitgekozen op basis van het programma dat is voorgesteld. Dit is mede voortgekomen uit het regionale sportkader ‘Achterhoek in Beweging’ dat door alle gemeenten in 2012 is vastgesteld.

 

Succes bereik je alleen met een gestructureerde aanpak